אודות
שלום , אני רן - מאמן כושר ואתלטיק טרינר בעל ניסיון של יותר מ-2 עשורים בענף.
מתמחה ברפואת מנע וכוח פונקציונלי.
קורות חיים בקצרה :
בוגר קורס מדריכי כושר ובריאות מבית ספר למאמנים ומדריכים בוינגייט בשלוחה באוניברסיטת תל אביב
ספורטתרפיסט (Athletic trainer) – מוסמך מבית ספר למאמנים ומדריכים בוינגייט
בוגר (B.A) בפסיכולוגיה וחינוך – מהאוניברסיטה הפתוחה
סטודנט (M.A) לתואר שני בוינגייט
סטודנט (B.Ac) לתואר "אין סופי" – מה שהיה בקדם רפואה נהיה תואר במדעים כללי בדגש ביולוגיה באוניברסיטה הפתוחה .
ועוד מספר רב של קורסים והסמכות רשמיות מהארץ ומשאר העולם .
(דוגמאות : מספר קורסים בנושא יציבה , הגיל השלישי , בריאות עמ"ש , כוח פונקציונלי , אנטומיה ועוד ...)
ובנוסף ובעיקר למדתי בהמון מסגרות לימוד אקדמיות רשמיות ומוכרות (רובן כחלק באוטודידקטיות של מספר רב של מקצועות– שבאותם קורסים רציתי את ה"חותמת" האקדמית)
תמצית חיי המקצועיים
נחשפתי לספורט מגיל 0 אבא שלי היה ספורטאי במספר תחומים ואף יצג את ישראל באולימפיאדה .
שיחקתי כדורסל מגיל 9 מה שליווה אותי עד גיל 19 .
התחלתי לעסוק באימונים בצורה מסודרת ביוזמתי מגיל 10 , בגיל 12 כבר רשמתי את התוכניות של עצמי .
בגיל 14 רצתי את המרתון הראשון שלי , באותה תקופה יכולתי לעשות כבר 39 עליות מתח
מגיל 16 התחלתי לאמן בפעם הראשונה במסגרות התנדבויות מה שלימד אותי המון על אימון ותנועה אנושית .
בגיל 19 למדתי את התעודת מדריך חדר כושר באוניברסיטת תל אביב .
וישר התחלתי לאמן בחדר הכושר של צמרות רעננה , עשיתי בין לבין גם אימונים אישיים .
בגיל 20 התחלתי לנהל חדר כושר שכונתי ברעננה – שבו חלק מהזמן הייתי גם לומד בעבודה שאר הזמן הייתי מאמן מתאמנים – באמת מאמן 1-1 מה שהביא לי המון ניסיון פרקטי
וברוב הימים עבדתי בוקר וערב ותמיד עבדתי 7 ימים בשבוע , עבדתי סה"כ 16 שנה בעבודה זו
בגיל 22 עשיתי את הקורס הראשון מתוך 3 שלמדתי אצל יואל שמואלי - יציבה וקינזיולוגיה אשר היה מאוד משמעותי לחיי ועתידי המקצועי – הייתי מאוד בראש של "הראד קור" - פאורליפטייג קשיחות – מן גישת אולדסקול והוא פתח לי צוהר וקשר לעולם הבריאות
בגיל 22 גם התחלתי את המסע לאוטודידקטיות
בגיל 24 במקרה הרשמתי מומחה לפיזיקה בידע שלי בביומכניקה ומזה הציעו לי הצעת עבודה מהגדולות בעולם בתחום – זה העלה אותי בעוד מספר רמות במוטיבציה
מגיל 26 למדתי בווינגייט ספורתרפיה ונהייתי ספורטתרפיסט מוסמך – תוך כדי שאני לקחתי את האוטו דדיקציה לרמה עוד יותר גבוהה – הייתי יושב בהרצאות עם עוד ספר ולומד 2 דברים במקביל , בכלל הייתי לומד מהיום ועד הלילה לא הייתי מבזבז אף שניה .
בשנה הראשונה בספורטתרפיה– החלטתי שאני במן שנת שיפור – רק לימודים אימונים ואוכל מדוקדק . – לאחר שנה זו פתאום לא היה מאבק יותר והכול היה קל – זה פתח לי את הראש לאפשרויות והגעה פרקטית לשליטה עצמית .
גם בשנה הראשונה בספורטתרפיה למדתי בפעם הראשונה את הקורס נירואנטומיה ונירופיזולוגיה אצל המרצה הכריזמטי צ'אלי רייכרד – מה שגרם לי להפנים שניורוסיאנס זה המפתח להתנהגות אנושית וזה נושא חובה לשלוט בו כמאמן ובכלל שעובדים עם בני אדם .
אחרי המון סוגי לימודים סוף סוף השלמתי תואר ראשון מאוניברסיטה מהתחלה עד הסוף , רציתי לעשות ישר תואר שני אך המגזרת עבודה שלי לא אפשרה את זה אבל המגזרת העבודה שלי אפשרה לי בנייה אידאלית לעתיד מבחינות אחרות - מן בית ללמוד כאוטודידקט וכמן מתקן אימונים למתאמן רציני :
אז החלטתי לעשות תואר במן תואר שלא מסתיים – להרחיב את אופקיי אבל חבר שעבד באוניברסיטה פתח את עיניי ועשיתי את המסע למסגרת ללימודי רפואה – ה4 שנתי :
שיניתי את כול חיי ועבדתי קשה תקופה ארוכה ולרוב הצלחתי - חוץ מאימונים כול היום למדתי – במסע לרפואה .
אבל שהגעתי למן קורס מכשול מבחינתי - שגרם לי בכלל לפקפק ביכולתי – הרהרתי על כוונתי – ולא מצאתי שום התמחות שהיא באמת רפואת מנע ומצאתי את האקדמיה חשובה אך מלאת פגמים – אז עברתי את המכשול אבל החלטתי לשנות כיוון -חזרה לאוטודידקטיות לבנות משלל מקצועות את המקצוע שלי .
קרו לי הרבה דברים במישור האישי בדרך שגרמו לי לרצות לעזוב את הענף הזה – כי נדרשת יכולת קוגניטיבית גבוהה כדי להעריך את מה שאני "מביא לשולחן" – כאן אחרי הרבה שנים מצאתי תקווה שאולי בכול זאת יש שם אנשים שהיו מבינים \ = ראויים למה שאני יכול לספק לחייהם .
אז בתזמון מעולה הגעתי למה שרציתי בדיוק חודשיים וחצי אחרי שעזבתי את חדר כושר ואני מוכן להראות לעולם רמה מקצועית שהם לא ראו בעבר .
אוטודידקטיות
זה התחיל ליפני כעשור וחצי –שהבנתי שאני רוצה להיות הכי טוב שאני יכול .
אבל זה תפס רמת עלית ליפני כ13 שנה שבמקרה הרשמתי מומחה לפיזיקה בידע שלי בביומכניקה ומזה הציעו לי הצעת עבודה מהגדולות בעולם בתחום .
והבנתי שאני לא יספיק להיות בצורה אקדמית ורישמית מוכן להתחלת העבודה המוצעת אז החלטתי שהעיקר מה אני באמת יודע וגם ככה האקדמיה לא נראתה לי המקום האידיאלי ללימודים וגם רוב המקצועות שבאמת עינינו אותי בכלל לא נלמדו בארץ .
אז החלטתי שאני לא יוותר על ההתקדמות האקדמית הרשמית אבל שאני ייקח סילבוסים של תארים + אקנה את הספרים ופשוט ילמד .
וכך עשיתי למספר שאין סיכוי שתאמינו אליו של תארים – כאשר יש קורסים שלמדתי בצורה מוסמכת – חלקם סיימתי עד הסוף כי זה היה חשוב להראות לעצמי\ לאחרים שאני מבין את הנושא , חלקם רק נרשמתי ועשיתי רק את העבודות , אפילו יש קורסים שלקחתי בשביל חומר הלימוד – כי הוא לא היה נגיש בדרך אחרת .
באותה תקופה ניהלתי חדר כושר שכונתי ברעננה – שבו חלק מהזמן הייתי גם לומד בעבודה שאר הזמן הייתי מאמן מתאמנים – באמת מאמן 1-1 מה שהביא לי המון ניסיון פרקטי שהוא המשלים של התאוריה .
עבדתי באותו חדר כושר 17 שנה – שנה16 ניהלתי אותו וברוב הימים עבדתי בוקר וערב ותמיד עבדתי 7 ימים בשבוע חלק גדול מזמן זה הוקדש ללמידה + ולמדתי הרבה גם מחוץ לשעות העבודה .
הגעתי למצב שאני כמתאמן הייתי רואה את עצמי ראוי לאמן אותי או את הקרובים לי – האוטודידקטיות היא חלק גדול מזה .
לדעתי - שאני יפסיק להיות צמא לידע אז אני לא יהיה ראוי לטפל באנשים .
למבקרי האוטודידקטיות- תחשבו על זה :
כול אחד שונה בכול כך הרבה דברים , וככול שאתה שונה יותר אתה צריך ללמוד בצורה שונה כדי למקסם את הלמידה שלך (מומחי חינוך מדברים על כך ) לדוגמא אני בחלק מן המקצועות יכול ללמוד 10-15 שעות רצוף עם עצירה מינימלית אך ההבעה שלי בכתב תדרוש ממני הפסקות .
אז אם אני אתקע להוכיח בשיטות מיושנות אני יבזבז את זמני - כאשר המטרה היא לדעת ולא רק להוכיח שאני יודע (צריך גם את זה – אבל במודל האקדמי ה"קלאסי" – ההוכחה במקרה שלי נהייה העיקר) .
אם תחשבו את מספר השעות של למה אני קורה מינימום ידע נדרש – בלי ייעול הלמידה זה לא אפשרי (אפילו לא בקירוב) , בואו נניח שהייתי לומד רק באקדמיה – היו לי המון "כובעים" אבל הייתי בור יחסית למי שאני כיום .
וזה עוד רק אספקט אחד מתוך שלל חסרונות האקדמיה (יש המון כאלו אשר מגובות בראיות – לא רק דעה אישית (לא אובייקטיבית כמובן ) ,עוד לראיה- למדתי תואר בחינוך שבין היתר לומדים בו שהשיטה שמשתמשים בה בלמידת התואר היא לא יעילה ...מה עוד אומר ...?...
אני מעלה דברים שיעניינו אותכם כול הזמן